Open voor orders

Goudupdate: goudprijs sluit boven de $1900 en spaarplan in trek

Gepubliceerd op 02 jul 2023
Reinoud Bogert
door Reinoud Bogert

De goudprijs worstelde afgelopen week met het niveau van $1900 per troy ounce. Uiteindelijk sloot de prijs van goud op $1919. Zilver bleef ook in lijn en sloot op $22,75 per troy ounce. Goud is dit jaar in euro’s met 3,4% gestegen. Zilver is in euro’s 6,7% gedaald. De goud-zilver ratio noteert 1/84.

Deze week werd het laatste inflatiecijfer in de eurozone bekendgemaakt. De inflatie is gedaald van 6,1% in mei naar 5,5% in juni. De kerninflatie, het cijfer zonder energie en voedsel, steeg echter wel van 5,3% in mei naar 5,4% in juni. De ECB schakelt met name op basis van de kerninflatie. De kans op een renteverhoging eind juli is nu zeer groot.

Komende vrijdag om 14.30 uur wordt in de VS het banencijfer over juni bekendgemaakt. De arbeidsmarkt blijft, ondanks de reeks van renteverhogingen, robuust maar zal naar verwachting de komende maanden een kentering laten zien. De kans dat de FED de rente eind juli gaat verhogen is tevens toegenomen. De markt schat deze kans nu in op 80%.

Spaarplan Doijer & Kalff in trek

In april heeft Doijer & Kalff het spaarplan geïntroduceerd. Automatisch goud en zilver sparen vanaf €50 per maand. Sinds de introductie hebben honderden klanten het spaarplan geactiveerd.

Wat is periodiek sparen?
Door verdeeld over verschillende maanden of kwartalen edelmetaal te sparen zorgt u voor spreiding van risico en bouwt u ongemerkt aan uw vermogen. U kunt vanaf €50 automatisch sparen, de hoogte kunt u zelf bepalen.

U hoeft uw voorkeuren maar een keer in te stellen en vervolgens bouwt u ongemerkt vermogen op.

Voordelen van het spaarplan
Het spaarplan biedt zeer scherpe prijzen. Daarnaast geldt: hoe langer u meedoet, hoe meer korting u op de premie ontvangt. De korting start op 5% en loopt na 6 maanden op tot 30%.

De voordelen op een rij:
👉 Spreiding van risico
👉 Ongemerkt vermogen opbouwen
👉 Zelf het bedrag bepalen waarmee u wilt sparen (v.a. €50)
👉 Aan- en afmelden van het spaarplan wanneer u wilt
👉 Gemak: automatisch beleggen via een maandelijkse incasso

Meedoen aan het spaarplan werkt heel gemakkelijk:
Stap 1: Klik op de tab “spaarplan” in uw dashboard
Stap 2: Klik op “spaarplan maken”
Stap 3: Kies het metaal, de frequentie en het bedrag/gram
Stap 4: Klik op “spaarplan opslaan”

Hierna gaat alles automatisch. De incasso zal op de 25ste van de maand plaatsvinden en worden afgeschreven van het rekeningnummer dat aan uw account is gekoppeld. Mocht u tussentijds iets willen wijzigen of willen stoppen, dan kan dat met een druk op de knop.

Maak hier een account aan en start met vermogensopbouw in edelmetaal!

Reinoud Bogert

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice